Alois Lageder Gewürztraminer

Helder strogeel van kleur met lichte oranje schitteringen. Fris, zuiver in de neus, florale (rozen, geranium) aroma’s en nuances vantropisch fruit. Medium body, vineus, fruitig en droog. Goed fris tot in de finale, met een elegant, delicaat bittertje na.

21.60

Beschrijving

De Wijn

Smaakimpressie

Helder strogeel van kleur met lichte oranje schitteringen. Fris, zuiver in de neus, florale (rozen, geranium) aroma’s en nuances vantropisch fruit. Medium body, vineus, fruitig en droog. Goed fris tot in de finale, met een elegant, delicaat bittertje na.

Vinificatie

De druiven zijn afkomstig uit wijngaarden in Magrè, Cortaccia, Termeno en het Isarco dal, op 300-550 meter hoogte. De bodem bestaat uit zand, kiezels en wat leem. Grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Leeftijd van de wijnstokken: 15-35 jaar. Korte koude inweking van de druiven voor het persen. Gisting in RVS tanks met temperatuurcontrole. 4 maanden opvoeding op eigen fijn bezinksel.

Culinair Advies

Als aperitief, lounge- of after-dinner wijn. Lekker bij smaakrijke, kruidige voorgerechten als worsten, patés en terrines, gegrilde vis en schaaldieren, Oosterse gerechten en kazen.

 

Wijnhuis

‘Wij zijn geen wijnmakers’, zegt Alois Lageder, afstammeling van een familie die zich al vier generaties lang vol passie met wijn bezighoudt. ‘Wij zien onze rol meer als die van vroedvrouw, coach en leraar. Onze taak is om de druiven in goede gezondheid en met de grootst mogelijke zorg te begeleiden en de succesvolle ontwikkeling van onze wijnen in alle opzichten aan te moedigen.’ In de loop van de tijd is de familie Lageder erin geslaagd verschillende wijndomeinen en wijngaarden te kopen in de beste wijngebieden van Alto Adige. Op dit moment wordt het bedrijf geleid door Alois Lageder, maar de volgende generatie staat al te trappelen om de zaak over te nemen. In de wijngaarden wordt nagenoeg uitsluitend biologisch-dynamisch gewerkt. De etiketten op de flessen zijn hiermee in lijn. Ze vormen een mooie symbolische brug tussen wijngaard en kelder enerzijds en de wijn in het glas anderzijds. Deze uitzonderlijk mooie wijnen blijven ons verbazen en vormen al vele jaren het fundament van onze collectie. Veel van de wijnen zijn 100% biologisch-dynamisch en Demetergecertificeerd.

Regio

Trentino en Alto Adige zijn twee gebieden in het noordoosten van Italië, die onder elkaar liggen. Ze worden vaak in één adem genoemd als ware het één gebied, maar de tegenstellingen zouden bijna niet groter kunnen zijn. Alto Adige behoort pas sinds 1919 tot Italië en is bijna on-Italiaans, terwijl Trentino in alles typisch Italiaans is.

Alto Adige ligt vrijwel direct onder de Brennerpas, in het smalle dal dat de rivier de Adige heeft gevormd in het massief van de Dolomieten. Verder naar het zuiden wordt het dal breder en gaat de streek over in Trentino. De wijnproductie in Alto Adige vindt plaats op de hellingen van de bergen, met wijngaarden op soms wel 1000 meter hoogte. In Trentino liggen de wijngaarden meer in de vlakten en lager.

 

Druivenras

Gewürztraminer

Extra informatie

Producent

Alois Lageder

Druif

Gewürtztraminer

Vintage

2022

Smaaktype

Medium body, aromatisch

Land

Italië

Regio

Trentino-Alto Adige

Natuurlijke werkwijze

Biologisch-dynamisch, vegan

Sluiting

Kurk

Inhoud

0,75 L

Opleg potentieel

Tot 4 jaar na de oogst

Serveertemperatuur

12°C

Riedel Veritas glas

Sauvignon Blanc

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.