Gabrielskloof Syrah Estate
Gabriëlskloof Syrah Estate is een wijn uit Zuid-Afrika, afkomstig van het wijnhuis Gabriëlskloof. Deze wijn is gemaakt van de druivensoort Syrah, ook wel bekend als Shiraz. De druiven worden geoogst van de wijngaarden van de Gabriëlskloof Estate, gelegen in het Overberg-gebied in Zuid-Afrika. Deze Syrah wordt beschouwd als een krachtige en volle wijn, met aroma’s van zwarte peper, kruiden en rijp rood fruit. De smaak is zacht en vol, met tonen van cassis, pruimen en kruiden, met een subtiele houtrijping. De afdronk is lang en verfijnd. Deze wijn is ideaal om te serveren bij gegrild vlees, wildgerechten of kaasplanken. Het is aanbevolen om de wijn enige tijd voor het serveren te laten decanteren, zodat de smaken volledig tot hun recht komen. Gabriëlskloof – Syrah Estate is een kwalitatief hoogstaande wijn die zeker de moeite waard is om te proberen.
€14.95
Beschrijving
Smaakimpressie
Diep paarsrood van kleur. In de neus aroma’s van cassis, zwarte kersen, laurier, gebakken spekjes en witte peper. In het smaakpalet tonen van rijp klein roodzwart fruit, zoethout en zwarte olijven, die gepaard gaan met een fraaie satijnige afdronk met rijpe tannines.
Vinificatie
De druiventrossen worden in vier plukgangen in optimale conditie geoogst, tros voor tros geselecteerd waarvan 30% heel wordt gelaten en overige 70% wordt ontsteeld en gekneusd. Vervolgens laat men de gekneusde druiven en gehele trossen de alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten in roestvrijstalen tanks ondergaan. Hierna volgt het persen en wordt de jonge wijn overgestoken op eikenhouten vaten, waarvan 10% nieuw, voor de malolactische gisting en rijping. Twaalf maanden later volgt de assemblage en botteling.
Culinair Advies
Combineer met gegrilde entrecôte, lamsbout en harde schapenkazen zoals pecorino en manchego.
Wijnhuis
Gabrielskloof in Zuid-Afrika is de plek waar Peter-Allan zijn eigen Crystallum wijnen maakt. Maar hij isook de wijnmaker van de wijnen van Gabrielskloof. Gabrielskloof is een familiebedrijf en ligt even buiten Botrivier. Bernhard Heyns was al jaren op zoek naar het juiste stuk land om zijn eigen wijnen te gaan maken. Hij zocht een onaangetast stuk land met optimale bodem- en klimaatcondities en land dat niet eerder was aangeplant met wijnstokken om ze virusvrij te laten groeien. In 2001 kocht Bernhard het estate en de wijngaarden, toen heette het nog Avontuur, en heeft het vernoemd naar de voormalige eigenaar Gabriël le Roux (eigenaar in 1842). De eerste wijnen werden in 2009 op de markt gebracht. In dat jaar opende hij ook de kelder, het restaurant en het proeflokaal. De ambitie is om de beste wijnen te produceren die mogelijk zijn en die de complexiteit, rijkheid en diversiteit van het unieke terroir van Gabrielskloof weerspiegelen. Er wordt op een zo milieuvriendelijk mogelijke manier met de natuur omgegaan en met respect voor de biodiversiteit van de regio. Botrivier kent een Mediterraans klimaat met een lang groeiseizoen en een gemiddelde tot warme temperatuur.
Extra informatie
Producent | Gabriëlskloof |
---|---|
Druif | Syrah |
Vintage | 2022 |
Smaaktype | Droog, halfvol tot vol, rijp, satijnig en met houtrijping |
Land | Zuid Afrika |
Regio | Bot Rivier |
Sluiting | Kurk |
Inhoud | 0,75 L |
Opleg potentieel | Tot 8 jaar na de oogst |
Serveertemperatuur | 16 tot 18°C |
Riedel Veritas glas | New World Shiraz |
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.